Door - 24 mei 2015

 

Symbool 1. De Schitterende Tuin
De deugd Leer je geest beheersen
De wijsheid · Ontwikkel je gedachten – het resultaat zal je verwachtingen overtreffen· De kwaliteit van je leven wordt bepaald door de kwaliteit van je gedachten· Fouten bestaan niet – alleen lessen bestaan. Beschouw tegenslagen als kansen om je persoonlijk te ontplooien en in spiritueel opzicht te groeien.
De technieken · Het hart van de roos – mediteer op de schoonheid en de geur van de roos· Tegengesteld denken – ongewenste, negatieve gedachten vervangen door positieve· Het geheim van het meer – visualiseren
Om te onthouden Het geheim van geluk is eenvoudig: zoek wat je echt bezielt en richt daarop al je energie. Als je dat eenmaal doet, stroomt rijkdom je leven binnen en worden alle wensen met het grootste gemak vervuld.

 

Symbool 2. De Vuurtoren
De deugd Volg je doel
De wijsheid · Het doel van het leven is een doelbewust leven· Je levensdoel ontdekken en het realiseren, schenkt blijvende voldoening· Stel duidelijke persoonlijke, zakelijke en spirituele doelen en heb de moed daarnaar te handelen
De technieken · De macht van het zelfonderzoek· De vijfstappenmethode om je doel te bereiken: 1. visualiseren 2. positieve druk (bekrachtigers, bijv. erover vertellen, beloning en straf) 3. Stel een tijdslimiet 4. Maak een doelenboek met tekst, plaatjes, tekeningen etc. 5. De 21-dagen regel.
Om te onthouden Vergeet nooit hoe belangrijk het is om onbeteugeld vreugdevol te leven. Houd altijd oog voor de bijzondere schoonheid in alles wat leeft. Vandaag, dit moment, is een geschenk. Blijf gericht op je doel. Het universum zorgt voor al het andere.

 

Symbool 3. De Sumoworstelaar
De deugd Beoefen Kaizen
De wijsheid · Zelfmeesterschap is het DNA van het levensmeesterschap· Succes vanbuiten begint vanbinnen· Verlichting is het gevolg van consequent werken aan je geest, lichaam en ziel
De technieken · De 10 eeuwenoude Rituelen voor een Stralend Leven: 1. Zoek dagelijks momenten van rust en stilte 2. Zorg voor je lichaam 3. Eet goed voedsel (fruit, verse groente en granen) 4. Blijf je ontwikkelen / lees elke dag 30 minuten kwaliteit 5. Zelfreflectie 6. Vroeg ontwaken, de zon zien opkomen, slapen gaat om kwaliteit en niet om kwantiteit 7. Geniet elke dag van muziek 8. Formuleer mantra’s en herhaal die dagelijks 9. Ontwikkel je karakter, baseer je leven op tijdloze principes: ijver, mededogen, nederigheid, geduld, eerlijkheid en moed. 10. Leef eenvoudig, leef alleen voor belangrijke zaken.
Om te onthouden Het universum is met de dapperen. Wanneer je besluit je leven naar het hoogste niveau te tillen, zal de kracht van je ziel je naar een magische plaats vol schatten leiden.

 

Symbool 4. Het Roze Koord
De deugd Leef met discipline
De wijsheid · Discipline krijg je door kleine dingen te blijven doen die moed vergen· Hoe meer je de kiem van de zelfdiscipline voedt, hoe groter die wordt· Wilskracht is de belangrijkste deugd voor een volledig bewust leven
De technieken · Mantra’s / creatief visualiseren (bv. Ik ben meer dan ik lijk, alle macht zit binnen in me)· De zwijggelofte (zwijgen als oefening van discipline, je onderdrukt wat je wil zeggen)
Om te onthouden Bestrijd de zwakkere gedachten die het fort van je geest zijn binnengeslopen. Ze zullen inzien dat ze niet gewenst zijn en als onwelkome bezoekers vertrekken.

 

Symbool 5. De Gouden Stopwatch
De deugd Respecteer de tijd
De wijsheid · Tijd is je hoogste goed, en onvervangbaar· Richt je op je prioriteiten en bewaar het evenwicht· Vereenvoudig je leven
De technieken · De aloude regel van 20 (slechts 20% van je activiteiten doet ertoe en levert resultaat op)· Durf ‘nee’ te zeggen· De sterfbedmentaliteit (leef alsof het je laatste dag zou kunnen zijn, stel geen essentiële zaken uit)
Om te onthouden De tijd glipt door je handen als korrels zand, en komt nooit meer terug. Zij die van jongs af aan verstandig gebruikmaken van hun tijd, worden beloond met een rijk, productief en bevredigend leven.

 

Symbool 6. De Geurige Rozen
De deugd Onbaatzuchtig anderen dienen
De wijsheid · De kwaliteit van je leven komt uiteindelijk neer op de kwaliteit van je eigen bijdrage· Leef om te geven, om iedere dag tot een gewijde dag te maken· Door het leven van anderen te verlichten, bereikt je eigen leven de hoogste dimensie
De technieken · Oefen je iedere dag in vriendelijkheid· Geef aan de mensen die erom vragen· Houd je relaties in ere
Om te onthouden Het edelmoedigste wat je kunt doen is geven aan anderen. Richt je op je hogere doel.

 

Symbool 7. Het Pad met Diamanten
De deugd Beleef het heden
De wijsheid · Leef in het nu. Geniet van het geschenk van het heden· Offer nooit je geluk op voor prestaties· Geniet van de reis en beleef iedere dag alsof het je laatste is
De technieken · Beleef de kinderjaren van je kinderen· Oefen je in dankbaarheid· Groei naar je bestemming
Om te onthouden We zijn hier allemaal met een speciale reden. Wees niet langer een gevangene van het verleden. Word de bouwmeester van je toekomst.

Reacties op dit artikel