Coaching

Individuele coach

Het is een kunst om naar jezelf te kijken. Lukt het je, dan levert dat vaak nieuwe inzichten op. Misschien krijg je zin om het leven iets anders in te richten. Misschien leer je berusten in hoe de dingen gaan, of leer je juist nieuwe manieren om met bepaalde situaties om te gaan.

 

Het is niet meer dan logisch als je in dat proces hulp vraagt.

Niet alleen een luisterend oor,

maar iemand die je aan het denken zet.

 

Als coach laat ik je graag kennismaken met jouw eigen gedrag. Waarom doe je wat je doet en wat is het effect daarvan op anderen? Wat is het effect daarvan op de kwaliteit van je werk? En meest belangrijk: op jouw welbevinden. Samen gaan we aan de slag. Geef mij de ruimte om je hier en daar een prikje te geven, een spiegel voor te houden. Ik geef jou de ruimte om te groeien.

Teamcoach

Groepsdynamiek: het kan een team maken of breken. Als team heb je een functie, je hebt een gezamenlijke opdracht en iedereen heeft daarin zijn eigen rol te vervullen. Wat te doen als het niet lekker loopt?

 

Dan is het heel prettig dat er iemand van buitenaf de situatie bekijkt en analyseert. Een helikopterview doet vaak wonderen.

 

Ik maak een team bewust van collectieve patronen. In elk team bestaan vaste gedragingen en denkpatronen. Het is prachtig om daar doorheen te prikken en de boel even wakker te schudden. Wat brengt elk teamlid in? Hoe communiceren teamleden met elkaar? We doen oefeningen om nieuwe ervaringen op te doen en nieuwe wegen te ontdekken. Eén ding staat vast: teamcoaching werkt als een frisse wind, je krijgt (weer, of nog meer) zin om samen te werken.

Coach on the job

Ter plekke bekijken hoe je functioneert op de werkvloer, dat vraagt om openheid en moed. Ga er maar aan staan: je laat de coach toe in jouw werkdomein.

 

Je ervaart direct het effect,

omdat je de feedback die je krijgt gelijk kunt toepassen.

 

Ik loop met je mee, stel vragen, geef aan je terug wat ik zie gebeuren in bepaalde situaties. Het is een geweldige manier om te leren. Ik stel me discreet op en zorg ervoor dat jij je veilig voelt. Ik ben er immers voor jou. Ter plaatse, of achteraf, bespreken we bepaalde voorvallen. Wat was de situatie, wat was jouw gedrag en wat was het effect daarvan op anderen? Je krijgt snel inzicht in patronen en je leert wat de onderliggende oorzaak daarvan is. Op die manier ben je in staat dingen te doorbreken en anders te doen. Een mooie uitdaging!

‘Diep in jezelf heb je het antwoord; je weet wie je bent en je weet wat je wilt.’

(Lao Tzu)

Maak vrijblijvend een afspraak

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen?