Training

Bij mijn trainingen staat het veranderen van gedrag, vaardigheden en overtuigingen centraal. Een groep leert daardoor beter samen te werken. Als mens zijn we gewend op een bepaalde manier te reageren. Door de jaren heen hebben we vaardigheden aangeleerd. Over het algemeen zijn we vrij zeker van onze eigen overtuigingen. Het kan heel verfrissend zijn om daar eens even flink de bezem doorheen te halen!

Nieuw gedrag aanleren

Om gedrag te veranderen is het nodig nieuwe vaardigheden te leren, nieuwe inzichten te verkrijgen. Ik vind het fantastisch daarin een rol te mogen vervullen. Elke training begin ik met een intake met (een deel van) de deelnemers om antwoord te krijgen op de vragen:

  • Wat speelt er in jullie dagelijkse praktijk?
  • Wat willen jullie leren en ontwikkelen?
  • Wat hebben jullie hier tot nu toe al mee gedaan?
  • Wat heeft het groepsgedrag opgeleverd en waarmee houden jullie dit gedrag in stand?

Aan de bak!

Met die basis gaan we aan de slag. Spelenderwijs doorbreken we oude patronen en gewoontes. Ik gebruik daarvoor veel werkvormen. Geen trainingsuur is hetzelfde. Zelf vind ik het maar zelden inspirerend om een uur lang naar iemand te luisteren. We gaan dus samen aan de slag. In de groep leer je elkaar op een andere, vaak verrassende manier opnieuw kennen. Ik kan je op een briefje geven: trainen is leuk. Niet alleen op de dag zelf, maar vooral ook in de periode die erop volgt. Wat je hebt geleerd, blijft je bij en kun je in de praktijk toepassen. Een betere leerschool is er niet.

Maak vrijblijvend een afspraak

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen?