Over Pim Visser

Pim Visser

Het leven bestaat uit continue interactie. Maar, op welke manier maken we als mens eigenlijk contact met elkaar? In 2012 schreef ik het boek ‘Angst of Liefde? Dat is de vraag…’ Het boek gaat over coaching, het stellen van vragen, over luisteren en de dialoog aangaan. Ik deel mijn visie daarover graag. Dat doe ik op deze site, maar ik vind het nog altijd ’t mooist om tegenover elkaar te zitten en een gesprek te voeren.

 

Waar bevind ik me in dit leven?

Ben ik nog op de juiste plek?

Doe ik wat ik wil doen?

 

Hart volgen

Mijzelf stel ik die vragen ook geregeld. In 2015 leidt dat ertoe dat ik me volledig op Effectieve Dialoog stort. Mijn baan in het onderwijs laat ik achter me. Vanaf 1988 werk ik als leraar Lichamelijke Opvoeding, toneelregisseur, teamleider, sectordirecteur en plaatsvervangend bestuurder. Vanaf 2005 start ik met het geven van trainingen en workshops voor de Fricolore Akademy (onderwijs) en in 2011 begin ik met mijn eigen zaak. Ik volg mijn hart. Coachen, trainingen en lezingen geven, dat is wat ik het liefste doe.

Daarnaast ben ik verbonden aan NSO-CNA Leiderschapsacademie als trainer en Van Ede & Partners Noord-Nederland als coach / consulent.

Angst of Liefde? Dat is de vraag…

Gedrag heeft geen tegenstelling. Niet-gedrag is onmogelijk. Je kunt je niet niet gedragen. Zo kun je ook niet niet communiceren; mensen die niets zeggen of stuurs voor zich uit kijken, communiceren nog steeds. We communiceren voortdurend, maar hebben het zelden over communicatie. Deze ‘metacommunicatie’ is het hoofdthema van dit boek. Het gaat over een aantal … Lees meer