Over Pim Visser

Pim Visser

Vanaf 1988 heb ik als leraar Lichamelijke Opvoeding, toneelregisseur, teamleider, sectordirecteur en plaatsvervangend bestuurder in het Voortgezet Onderwijs gewerkt. In 2005 startte ik met het geven van trainingen en workshops voor de Fricolore Akademy (onderwijs) en in 2011 begon ik mijn eigen zaak; coachen, trainingen en lezingen geven, dat is wat ik met veel plezier doe. In 2015 heb ik mijn baan in het onderwijs opgezegd en sindsdien ben ik fulltime aan het werk voor Effectieve Dialoog.

Daarnaast ben ik verbonden aan NSO-CNA Leiderschapsacademie als trainer en coördinator van de Middenmanagementopleidingen, Oriëntatie op Leiderschap, Teacher Leadership en het maatwerk.

In 2012 schreef ik het boek ‘Angst of Liefde? Dat is de vraag…’ Metacommunicatie is het hoofdthema van dit boek. Het gaat over een aantal praktische aspecten van de menselijke communicatie zoals het stellen van vragen, luisteren en de dialoog aangaan. Ik deel mijn visie daarover graag; op deze site en liever nog in een persoonlijk gesprek.

Angst of Liefde? Dat is de vraag…

Gedrag heeft geen tegenstelling. Niet-gedrag is onmogelijk. Je kunt je niet niet gedragen. Zo kun je ook niet niet communiceren; mensen die niets zeggen of stuurs voor zich uit kijken, communiceren nog steeds. We communiceren voortdurend, maar hebben het zelden over communicatie. Deze ‘metacommunicatie’ is het hoofdthema van dit boek. Het gaat over een aantal … Lees meer